Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
12 Februarie 2014 | 17:30
Străinii care au investit în economia rusă 10 milioane de ruble vor putea primi cetăţenia rusă
Serviciul Federal de Migraţie şi Ministerul Economiei din Rusia au elaborat un proiect de lege care va permite obţinerea cetăţeniei ruse persoanelor care au învestit în economia ţării şi celor care au absolvit o instituţie de învăţământ din Rusia, informează newizv.ru.
Astfel, străinii care au investit în economia rusă 10 milioane de ruble, precum şi persoanele care au absolvit colegii şi universităţi din Federaţia Rusă şi au lucrat în această ţară timp de, cel puţin, trei ani vor putea obţine cetăţenia rusă.

Potrivit sursei, pentru cetăţenia rusă pot aplica şi acei străini care dețin un capital social nu mai mic de 10% în companii rusești, iar capitalul autorizat al companiei nu trebuie să fie mai mic de 100 de milioane de ruble.

Actualmente pot obține cetățenie rusă străinii care sunt căsătoriți cu o persoană care deține cetățenia rusă, cei care s-au născut pe teritoriul fostei URSS, precum și apatrizii.

Proiectul a fost deja discutat în Guvern și în curând urmează a fi prezentat în Duma de Stat.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam