Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
18 August 2015 | 14:01
Studenţi germani vor participa la o şcoală de vară în Republica Moldova
Un grup de studenţi şi doctoranzi din Germania vor participa, la Chişinău, la cea de-a şaptea ediţie a şcolii de vară cu genericul: „Parcursul european – provocări şi oportunităţi pentru Republica Moldova şi pentru vecinii săi”. Şcoala de vară va fi organizată în perioada 24 august – 14 septembrie, relatează Radio Moldova Actualităţi.
Deschiderea oficială a şcolii va avea loc la data de 25 august, la Casa Limbii Române „Nichita Stănescu”. Vor fi prezentate comunicări, dezbaterile având o vastă tematică.

Participanţii vor interacţiona cu reprezentanţi ai instituţiilor de stat vor beneficia de câteva excursii la Chişinău, Iaşi, Tiraspol, Orheiul Vechi, Saharna, Comrat şi Odesa.

Şcoala de vară moldo-germană este sprijinită financiar de Ministerul Federal pentru Educaţie şi Cercetare şi a fost iniţiată în anul 2009de către preşedintele Moldova-Institut Leipzig, academicianul Klaus Bochmann, cu scopul de a spori interesul pentru Republica Moldova şi pentru limba română.

Proiectul este organizată de Moldova-Institut Leipzig, împreună cu Facultatea de Istorie şi Filozofie de la Universitatea de Stat din Moldova, Casa Limbii Române „Nichita Stănescu”, în colaborare cu Serviciul German de Schimb Academic (DAAD), transmite IPN.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam