Loading
ro ru en




Moldovenii în lume
Loading
14 Ianuarie 2014 | 15:44
Studenţii basarabeni au anulat petrecerea de Revelion de rit vechi
Tragedie în campusul studenţesc din Galaţi din România, unde Revelionul pe stil vechi al studenţilor moldoveni s-a amânat din cauza decesului unui coleg. Ionuţ Claudiu Oprea, student la Facultatea de Arhitectură Navală a Universităţii Dunărea de Jos a fost găsit decedat în camera de cămin, informează libertatea.ro.
Potrivit sursei citate, tânărului i s-a făcut rău deodată, iar prietena lui a chemat imediat ambulanţa, însă medicii nu au mai putut face nimic pentru studentul care suferea de inimă. ”Am fost solicitaţi pentru a interveni în campusul studenţesc unde unui student i s-a făcut rău, dar din păcate nu am putut să îl resuscităm”, a spus Mihai Polinschi, director SAJ Galaţi.

”Era un coleg bun şi foarte activ în Liga Studenţilor. Regretăm cele întâmplate şi împreună cu studenţii din Republica Moldova am decis să amânăm petrecerea de Revelion pe stil vechi, care trebuia să aibă loc”, a spus Ionuţ Dumitraşcu, şeful Ligii Studenţilor din Galaţi.

Poliţiştii veniţi şi ei la faţa locului au exclus din start o moarte violentă, iar necropsia a confirmat că decesul a fost cauzat de ruperea arterei aorte, pe fondul suferinţei congenitale pe care o avea tânărul.


 
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam