Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
20 Decembrie 2014 | 17:05
Studenţii basarabeni au învăţat să scrie proiecte în cadrul unui training desfăşurat în România
Asociaţia Studenţilor Basarabeni din Craiova a organizat la Căciulata, judeţul Vâlcea, un curs de formare a aptitudinilor în domeniul managementului de proiecte pentru studenţii din cadrul Universităţii din Craiova.
Solicitat de trm.md, Ion Cobâșenco, președintele Federației Asociațiilor de Basarabeni din România (FAB), a comunicat că 30 de studenți ai instituției au participat la acest training. Potrivit lui Ion Cobâșenco, participanții au învățat să scrie proiecte, să identifice resursele și metodele de atragere a lor în vederea implementării unui proiect și să realizeze un plan de acțiune pentru inițierea acestuia.

Aceste activități au motivat tinerii să se implice în organizații non-guvernamentale și să identifice surse de finanțare pentru realizarea unor proiecte, care ar rezolva problemele cu care se confruntă tinerii de astăzi.

Organizatorii training-ului au declarat că studenții din Republica Moldova s-au familiarizat cu aspectele generale legate de fondurile europene. Participanții s-au arătat a fi interesați de acest subiect, deoarece, odată cu integrarea Moldovei în Uniunea Europeană, vor avea posibilitatea de a aplica pentru aceste fonduri și este necesar să învețe modalitățile, domeniile, procedura și structura acestor forme de finanțare.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam