Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
25 Noiembrie 2014 | 15:23
Studenţii Basarabeni din Bucureşti continuă campania „Votul meu contează”
Organizaţia Studenţilor Basarabeni din Bucureşti desfăşoară Campania de informare „Votul meu contează” cu scopul de a stimula tinerii să meargă la scrutinul din 30 noiembrie şi să se implice în viaţa societăţii. În acest scop au fost create şi filmuleţe motivaţionale.
Solicitată de trm.md, Valentina Podgorneac, membru al Organizației Studenților Basarabeni din București (OSB) a menționat că au fost organizate mai multe întâlniri cu reprezentanții partidelor proeuropene din Republica Moldova.

„Scopul principal al acestei campanii este convingerea tinerilor basarabeni din România, dar și celor din Republica Moldova că votul lor contează”, a subliniat Valentina Podgorneac.

Campania de informare inițiată de tineri a fost transpusă și în spațiul virtual, astfel, studenții basarabeni și-au îndemnat conaționalii sa iasă la vot și pe site-urile de socializare.

OSB București are drept scop promovarea valorilor românești în rândurile tinerilor basarabeni prin susținerea activității educaționale, promovarea acțiunilor cultural-civice, precum și monitorizarea respectării drepturilor studenților și elevilor basarabeni, în special, și a drepturilor omului, în general, în contextul integrării în comunitatea europeană.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam