Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
27 Martie 2015 | 14:50
Studenţii basarabeni din Constanţa au lansat a VIII-a ediţie a Festivalului „Basarabia”
Organizaţia Studenţilor Basarabeni din Constanţa au lansat astăzi, 27 martie, cea de-a VIII-a ediţie a Festivalului „Basarabia”, cu ocazia aniversării a 97 de ani de la Unirea Basarabiei cu România. Evenimentul cuprinde o serie de acţiuni culturale ce vor avea loc în perioada 27 - 29 martie la Universitatea „Ovidius” din Constanţa.
Agenda festivalului prevede demararea conferinței „Tinerii - motorul integrării europene al Republicii Moldova”, campionat de paintball, volei și fotbal,  precum și lansare de lampioane.

Organizatorii evenimentului sunt: Primăria oraşului Medgidia, Liceul Teoretic „Nicolae Bălcescu”, Asociaţia „Pro Basarabia” şi Organizaţia Studenţilor Basarabeni din Constanţa.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam