Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
16 Octombrie 2015 | 10:36
Studenţii Basarabeni din Galaţi îşi ajută conaţionalii veniţi la studii
Şi în acest an, Liga Studenţilor Basarabeni din Galaţi (LSBG) a demarat acţiunile proiectului „Adoptă un boboc”. Această iniţiativă lansată de Federaţia Asociaţiilor de Basarabeni (FAB) din România îşi propune susţinerea tinerilor admişi la studii peste Prut.
 „Mă bucur să aud cuvinte de laudă din partea „boboceilor” pe care Liga Studenților Basarabeni din Galați i-a „adoptat" în această toamnă și sper ca noi, la rândul nostru, să ne mândrim cu ei pe parcursul implicării lor în activitățile viitoare. „Adoptă un boboc", ediția 2015, a fost un proiect de succes datorită echipei LSBG și susținerii Universității „Dunărea de Jos” din Galați. Ne propunem o  continuitate a acestei colaborări prin diversele activități ce vor urma în acest an universitar”, a declarat pentru TRM.MD Mircea Nunu, președintele LSBG.

„Prin  acest proiect, „bobocii” au beneficiat de susținere în toate domenii. Voluntarii noștii, cu sprijinul Direcției Cămine, Cantine și Proiecte Studențești, au avut grijă ca tinerii admiși în Galați să dispună de cazare temporară în cămine, și, ulterior, de ajutor la înscrierea în cadrul Universității „Dunărea de Jos” din Galați”, au menționat voluntarii, scrie lsbg.ro.

Anticipând că transportul ar putea reprezenta o problemă pentru mulți dintre tinerii veniți la studii în România, LSBG a organizat o cursă specială din Chișinău, care a adus studenții direct în Campusul „A.I.Cuza”, unde au fost întâmpinați de voluntarii LSBG.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam