Loading
ro ru en




Moldovenii în lume
Loading
26 Noiembrie 2014 | 16:23
Studenţii basarabeni din Ploieşti organizează proiecţii de filme pentru conaţionali
Liga Studenţilor Basarabeni din Ploieşti organizează miercuri, 26 noiembrie, la ora 17:00 proiecţia documentarului „Golgota Basarabiei” la Muzeul judeţean de Istorie şi Arheologie Prahova.
La dezbatere vor fi prezente personalități de prim-plan ale vieții publice și jurnalistice din județul Prahova și Republica Moldova, precum și reprezentanți ai Ambasadei Republicii Moldova în România.

Printre cei 20 de invitați se numără Mircea Cosma, președintele Consiliului Județean Prahova, Iulian Bădescu, primarul municipiului Ploiești și Rodica Paraschiv, prefectul județului Prahova.

Vizionarea documentarului va fi urmată de o dezbatere publică la tema „Importanța votului din 30 noiembrie 2014 pentru viitorul Republicii Moldova”.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam