Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
20 Noiembrie 2014 | 17:02
Studenţii basarabeni din România cheamă la vot
Asociaţia Studenţilor Basarabeni din Craiova şi Asociaţia Studenţilor Basarabeni din Petroşani va organiza o dezbatere publică cu genericul ”Pentru cine votăm: pentru noi - cetăţenii, sau pentru ei – politicienii?”. Evenimentul va avea loc vineri, 21 noiembrie, la Biblioteca Judeţeană „Alexandru şi Aristia Aman” din Craiova.
Scopul acestui proiect este de a motiva tinerii basarabeni aflați la studii în România să se mobilizeze, să conștientizeze importanța ieșirii la vot, dar și să susțină vectorul european al Republicii Moldova.

Solicitați de trm.md, organizatorii au menționat că proiectul nu va manifesta vreo apartenență politică. Studenții basarabeni vor consolida comunitatea în așa fel, încât să poată modifica soarta Republicii Moldova chiar dacă se află în alt stat.

Amintim că Federația Asociațiilor de Basarabeni din România a cărei membră este şi Asociaţia Studenţilor Basarabeni din Craiova, a inițiat o campanie de conștientizare a tinerilor basarabeni cu privire la importanța ieșirii la vot, cu accent pe susținerea orientării pro-europene a Republicii Moldova. Campania „EU Votez” constă în organizarea şi desfăşurarea unei serii de activităţi la nivel naţional, coordonate pe zone de acţiune.

Participanții conferinței sunt Asociația Studenților Basarabeni din Craiova, Asociația Studenților Basarabeni din Petroșani, reprezentanți ai Federației Asociațiilor de Basarabeni din România, ai Ambasadei Republicii Moldova în România, autorităţilor centrale din Republica Moldova, precum şi autorităţi locale din Municipiul Craiova. 
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam