Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
20 Martie 2014 | 10:32
Studenţii basarabeni din România colectează cărţi pentru bibliotecile din Moldova
Asociaţia Studenţilor Basarabeni din Craiova continuă campania ’’Fii mesagerul culturii şi donează o carte peste Prut’’, informează cotidianul Gazeta de Sud.
Potrivit sursei, tinerii basarabeni din cadrul centrului universitar Craiova colectează cu această ocazie cărţi, care vor fi ulterior transmise în şcolile şi bibliotecile din Basarabia, în special din mediul rural, unde se remarcă o lipsă acută de literatură în grafia latină.

Obiectivul acestei campanii este  îmbogăţirea fondului de carte românească din şcolile, liceele şi bibliotecile din Basarabia, precum şi promovarea culturii româneşti. Campania se va finaliza pe data de 10 aprilie 2014.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam