Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
21 Martie 2014 | 11:35
Studenţii basarabeni din România organizează Festivalul „Basarabia”
Federaţia Asociaţiilor de Basarabeni (FAB) din România organizează Festivalul „Basarabia”, cu ocazia împlinirii a 96 de ani de la Unirea Basarabiei cu România, votată de Sfatul Ţării, pe 27 martie 1918.
Solicitați de trm.md, organizatorii ne-au comunicat că acest eveniment va consemna una dintre cele mai frumoase pagini din istoria românilor. Astfel, tinerii basarabeni din 14 centre universitare (Bucureşti, Craiova, Constanţa, Bacău, Galaţi, Iaşi, Suceava, Cluj, Ploieşti, Braşov, Sibiu, Alba-Iulia, Oradea şi  Petroşani) vor desfășura o serie de activități culturale în cadrul Festivalului.

Evenimentul va avea loc între 27 și 30 martie și va cuprinde seri culturale, depuneri de flori, spectacole, tradiționalul marș și „Hora Unirii”, expoziții de fotografii, discursuri și dezbateri pe diverse teme. În total, peste 60 de activităţi vor fi desfăşurate cu această ocazie.

La Festival vor participa atât studenți, cât și profesori universitari, reprezentanți ai autorităților locale. Evenimentul are drept scop comemorarea eroilor Unirii, păstrarea valorilor, promovarea culturii, cunoașterea adevărului istoric, trezirea spiritului național, precum și extinderea conceptului de „națiune” în rândul tinerilor.

E de menționat că, în ultimii ani, Federația Asociațiilor de Basarabeni din România dovedește un interes sporit ce ține de promovarea și elogierea personalităților neamului și a momentelor marcante din istoria românilor.
          
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam