Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
07 Aprilie 2015 | 15:34
Studenţii moldoveni din Rusia au prezentat colegilor săi tradiţiile poporului din Moldova
Studenţii moldoveni aflaţi la Studii în Federaţia Rusă au organizat, cu susţinerea Congresului Diasporelor Moldoveneşti de la Moscova, o festivitate dedicată culturii şi tradiţiilor Republicii Moldova.
În cadrul evenimentului reprezentații ruşi ai organizațiilor obștești, precum şi studenţii originari din diferite țări ale lumii au luat cunoştinţă de istoria statului Republica Moldova, de cultura și tradițiile poporului din Republica Moldova.

Studenții moldoveni ai Universității de Stat de Construcții din Moscova le-au povestit oaspeților despre bucătăria națională, servindu-şi prietenii cu mămăligă, brânză și alte bucate.

Studenții Universităţii Prietenia Popoarelor din Rusia, membri ai Ansamblului „Mărțișor” le-au oferit invitaţilor o lecție de dans popular moldovenesc.

În încheierea serii, sub acordurile muzicii moldoveneşti, studenții din diferite țări au dansat împreună hora moldovenească.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam