Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
05 Mai 2014 | 10:45
Studenţii moldoveni lansează proiectul „Basarabia contează, Basarabia votează”
Federaţia Asociaţiilor de Basarabeni (FAB) din România lansează campania „Basarabia contează, Basarabia votează” desfăşurată în perioada 5-25 mai. Aceasta cuprinde o serie de activităţi menite să stimuleze participarea activă a tinerilor la viaţa democratică europeană şi naţională.
Solicitați de trm.md, organizatorii proiectului ne-au comunicat că această campanie se va desfășura atât în România, prin intermediul celor 14 centre universitare în care există asociații de studenți basarabeni, membre FAB România, cât și în Republica Moldova.

Scopul primordial al acțiunii fiind încurajarea participării tinerilor basarabeni la alegerile pentru Parlamentul European. Astfel în perioada de referință vor avea loc mai multe acțiuni în acest sens.

Federația Asociațiilor de Basarabeni din România a fost fondată de către asociațiile de studenți și elevi basarabeni aflați la studii pe teritoriul României. În prezent, această entitate este formată din 15 organizații membre.
Cuvinte cheie:
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam