Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
23 Martie 2015 | 13:37
Studenţii se vor prinde la 27 martie într-o Horă a Unirii
Aniversarea a 97-a de la Unirea Basarabiei cu România va fi marcată la Chişinău prin organizarea unei Hore a Unirii. Evenimentul care se va desfăşura sub genericul „Hai să dăm mână cu mână” va avea loc vineri, 27 martie, şi va cuprinde mai multe activităţi desfăşurate în cadrul Universităţii de Stat din Moldova.
Corinei Bezer, unul dintre organizatorii evenimentului, a declarat că ziua de 27 martie are o conotație istorică deosebită  care trebuie readusă în atenția tuturor.
„Hora Unirii este dansul care reprezintă semnificația evenimentului care a avut loc la 27 martie 1918. Este o horă a unității naționale, a promovării valorilor noastre. Împreună cu un grup de inițiativă civică din cadrul Universității de Stat din Moldova, am hotărât să organizăm un astfel de eveniment anume pentru studenții universității, pentru a promova această dată în rândul tinerilor, pentru că, din păcate, se cam uită, aceste valori românești”, a subliniat Corina Bezer, pentru Radio Moldova Actualități.

În cadrul manifestării studenții vor fi informați cu privire la semnificația zilei de 27 martie 1918 și se vor prinde într-o Horă a Unirii, după aceasta va fi organizat un marș de solidaritate către Ambasada României.

Evenimentul istoric va fi marcat la  Chișinău, Bălti, Cahul și București. În acest context, naistul Gheorghe Zamfir şi interpreta Sofia Vicoveanca vor evolua pe 27 martie în cadrul concertului „Dorurile noastre  toate”. În aceeași zi, la București, la Arenele Române, va avea loc Festivalul  „Zilele Basarabiei”  în cadrul căruia vor concerta formaţiile „Zdob şi Zdub”,„Alternosfera” şi „Cuibul”.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam