Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
16 Octombrie 2014 | 16:13
Studenţii basarabeni din Craiova şi-au ales noua conducere
Studenţii basarabeni din Craiova şi-au ales noua conducere. Tinerii au mers pe continuitate în cazul liderului şi pe schimbare la capitolul proiecte şi strategii, informează cvlpress.ro.
Asociaţia Studenţilor Basarabeni din Craiova şi-a convocat membrii la Casa Studenţilor în cadrul unei şedinţe speciale pentru alegerea Consiliului Director. Pe ordinea de zi au fost următoare puncte: prezentarea candidaţilor; explicarea procedurii de realizare a scrutinului; votarea propriu-zisă şi, la final, numărarea voturilor şi anunţarea rezultatelor.

Tinerii din Republica Moldova au decis ca şi în anul următor să fie conduşi de acelaşi preşedinte, Ion Cobîşenco, student la Master, anul I, un tânăr care are în palmares mai multe activităţi realizate cu succes. Vicepreşedinţii ASB Craiova vor fi  Mihai Damian şi Viorica Clima, studenţi la Universitatea din Craiova. Secretarul general pentru următorul an va fi Eliza Botnari, studentă la Jurnalism, o tânără, originară din localitatea Bălţi.

Ca un element de noutate, începând cu 2014, în cadrul ASB Craiova va fiinţa un nou departament - Departamentul Liceenilor. „Scopul creării acestuia este de a mobiliza liceenii basarabeni care îşi fac studiile în colegiile şi liceele din Craiova, de a-i sprijini şi de a-i motiva să participe în viaţa socio-culturală a comunităţii”,a explicat Eliza Botnari, secretarul general al Asociaţiei pentru publicația „Cuvântul Libertății”.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam