Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
20 Mai 2015 | 13:33
Studenţii basarabeni din Galaţi lansează în România o campanie ce susţine voluntariatul
Liga Studenţilor Basarabeni din Galaţi (LSBG) în parteneriat cu Societatea Studenţilor Medicinişti Galaţi desfăşoară în aceste zile campania „Sunt voluntar, deci exist!”. Proiectul se desfăşoară, în perioada 18 - 23 mai, în România şi are scopul de a promova activităţile de voluntariat în rândul studenţilor.
Printre activitățile preconizate în cadrul proiectului „Sunt voluntar, deci exist!” se numără o campanie de donare a sângelui, ecologizarea falezei Dunării, campionate de table și șah, sesiuni de dezbateri.

„Săptămâna aceasta ne-am propus să desfășurăm în comun o serie de activități menite să informeze și să sensibilizeze tinerii despre ce înseamnă să fii voluntar. Am început de luni cu ecologizarea pe faleza Dunării și am continuat cu donarea de sânge și celule stem la Centrul de Transfuzii din Galați. Vom continua pe parcursul săptămânii cu activități de socializare, dezbateri și sport. „Sunt voluntar, deci exist” acestea sunt cuvintele care trebuie să le spună cu mândrie orice voluntar, fiindcă doar prin implicare în acțiuni de voluntariat poți demonstra că ești un membru activ al societății”, a menționat pentru TRM.MD  Nunu Mircea, președintele LSBG.

Prin acest eveniment, grupul de inițiativă își propune să-i convingă și pe alți studenți să militeze pentru o viață studențească activă și să le aducă la cunoștință avantajele voluntariatului în rândul tinerilor.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam