Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
08 Septembrie 2014 | 16:02
Studenţii basarabeni din România îşi încurajează semenii să se lanseze în domeniul antreprenoriatului
Asociaţia Studenţilor şi Elevilor Basarabeni în parteneriat cu Federaţia Asociaţiilor de Basarabeni din România a organizat la sfârşitul verii proiectul „Tânărul de azi - antreprenorul de mâine”, eveniment ajuns la cea de-a IV- ediţie.
Participanţii, tineri cu vârstele cuprinse între 18 -27 ani, au participat la o serie de activități non-formale, cumulate în şase zile de activitate, răstimp în care au primit cunoştinţe despre antreprenoriat.

Scopul proiectului „Tânărul de azi – antreprenorul de mâine” este stimularea creativităţii non-formale a tinerilor pentru încurajarea lor în asumarea activă.
Postat de: Departamentul Multimedia
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam