Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
16 Iunie 2014 | 13:55
Studenţii basarabeni din România lansează un proiect dedicat tinerilor
Asociaţia Studenţilor şi Elevilor Basarabeni împreună cu Federaţia Asociaţiilor de Basarabeni din România anunţă lansarea proiectului „Unitate în diversitate! Tranziţie de la şcoală la viaţa activă, inclusiv pentru studenţi aparţinând altor culturi”.
Conferința de lansare a proiectului care va avea loc marţi, 17 iunie, este dedicată prezentării obiectivelor și activităților în care membrii grupului țintă vor fi implicați pe toată durata implementării programului.

Eligibili pentru a participa la acest program sunt tineri proveniţi din medii multiculturale, care studiază în domeniile IT, construcţii sau transporturi. La eveniment vor lua parte şi firme sau instituții publice cu activitate relevantă în domeniile menționate care doresc să se implice în formarea studenților.

Potrivit organizatorilor, proiectul este destinat dezvoltării aptitudinilor profesionale a 500 de studenți și masteranzi în domeniile IT, construcţii sau transporturi, tineri proveniţi din medii multiculturale. Programul se derulează pe o perioadă de un an, la nivelul regiunii Bucureşti-Ilfov.

Activitățile care vor contribui la atingerea obiectivelor proiectului și în care vor fi implicați membrii grupului țintă constau în: servicii integrate și personalizate de orientare profesională și consiliere în carieră, stagii de practică în cadrul unor organizații de profil. Un scop al proiectului este şi dezvoltarea unei platforme online ce va constitui suport în derularea stagiilor de practică și consilierii și orientării în carieră și va permite accesul gratuit la resurse și informații relevante din domeniu, organizarea unor workshop-uri de schimb de experienţă şi feedback.

Participarea la conferință este gratuită, iar înscrierea se poate face online accesând link-ul următor: http://loopoperations.ro/unitate-in-diversitate-tranzitie-de-la-scoala-la-viata-activa-inclusiv-pentru-studenti-apartinand-altor-culturi/

 
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam