Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
30 Iunie 2014 | 15:14
Studenţii basarabeni din România susţin campania „EU aduc Europa acasă”
Organizaţia Studenţilor Basarabeni din Bucureşti au organizat un flashmob cu ocazia semnării Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană, evenimentul a avut loc în cadrul campaniei „EU aduc Europa acasă”.
Aceste acţiuni vin ca răspuns la apelul premierul Iurie Leancă care a îndemnat cetăţenii moldoveni stabiliţi în străinătate să se alăture celor de acasă și să marcheze și ei ziua de 27 iunie când Republica Moldova semnează Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană.

Potrivit informaţiei Biroului pentru Relaţii cu Diaspora, peste şase mii de moldoveni din străinătate au răspuns apelului lansat în diasporă de către şeful Guvernului de la Chişinău de a se alătura campaniei de susţinere a integrării europene a Republicii Moldova „EU aduc Europa acasă”.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam