Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
20 Iunie 2014 | 14:43
Studenţii basarabeni din România vor organiza o tabără pentru elevii din Moldova
Asociaţia Studenţilor şi Elevilor Basarabeni în parteneriat cu Federaţia Asociaţiilor de Basarabeni din România organizează tabăra pentru elevi „Românii de pretutindeni!”. Proiectul va demara la 2 iulie, la Străşeni.
Solicitaţi de trm.md, organizatorii ne-au comunicat că astfel se creează o oportunitate pentru tinerii români de pretutindeni să cunoască drepturile sale europene, chiar dacă unii din ei nu sunt cetățeni ai Uniunii Europene.

Potrivit organizatorilor, programul taberei include ore de istoria românilor, educaţie civică şi informaţii privind drepturile omului.

E de menţionat că masa, cazarea participanților și materialele necesare unei bune desfășurări vor fi asigurate de către organizatori.

Doritorii de a se înscrie la program vor trimite formularul de participare până la 24 iunie, rezultatele selecției vor fi anunțate online la 28 iunie.

Cei interesaţi vor accesa formularul de participare la următoare adresă electronică:
https://docs.google.com/forms/d/1dlPpSq_vIzTfDyB80YADppWWwx95xK_R3Z_aulZv4wY/viewform.

Proiectul are loc cu sprijinul Departamentului Politici pentru Relația cu Românii de Pretutindeni din cadrul Ministerului Afacerilor Externe al României.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam