Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
17 Octombrie 2014 | 16:07
Studenţii moldoveni din România lansează campania „Eu Votez”
Premergător alegerilor parlamentare din Republica Moldova ce vor avea loc la 30 noiembrie, Federaţia Asociaţiilor de Basarabeni din România a iniţiat o campanie de conştientizare a tinerilor basarabeni cu privire la importanţa ieşirii la vot, cu accent pe susţinerea orientării pro-europene a Republicii Moldova.
Organizatorii au menţionat pentru trm.md că FAB România îşi propune să realizeze prin intermediul asociațiilor membre un recensământ care să includă toți cetățenii basarabeni cu drept de vot din România, iar datele obținute să constituie o bază de confruntare a listelor electorale.

Campania „EU Votez” prevede că în perioada 20-25 octombrie 2014, la Chișinău și București, vor avea loc conferințe de presă prin intermediul cărora se vor prezenta activitățile campaniei, cu accent pe organizarea în centrele universitare din România, a unor diverse activități.

Campania de conștientizare a importanței ieșirii la vot și susținerea vectorului european lansată de FAB România se va derula până în data de 29 noiembrie 2014 și nu va manifesta vreo apartenență politică.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam