Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
09 Martie 2016 | 10:59
Studii de licenţă şi masterat în China pentru tinerii din Republica Moldova
Elevilor şi studenţilor moldoveni li se acordă burse de studii la ciclul I şi II, precum şi stagii de perfecţionare pentru anul academic 2016-2017. Acţiunea are loc în conformitate cu prevederile Acordului de colaborare dintre Ministerul Educaţiei al Republicii Moldova şi Ministerul chinez al Învăţământului, semnat la 14 aprilie 2014, la Beijing.
Studiile sunt precedate de un an pregătitor, pe parcursul căruia se va studia limba chineză și terminologia specifică profilului de specialitate selectat.

Candidații vor prezenta un dosar cu următoarele acte traduse în limba engleză sau chineză. Formularul poate fi găsit pe site-ul: http:// www.csc.edu.cn/laihua.

Dosarele se vor depune la Ministerul Educației, Direcția relații internaționale și integrare europeană, până la data de 1 aprilie 2016.

Informații suplimentare despre programul de burse pot fi găsite la adresa http://www.csc.edu.cn/laihua/newsdetailen.aspx?cid=66&id=3074 sau la numărul de telefon: 0 (22) 23 80 61.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam