Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
19 Decembrie 2014 | 15:15
Studiu NEXUS: Circa 206 mii de cetăţeni ai Republicii Moldova se află la muncă în Rusia
În Federaţia Rusă, în prezent, se află circa 206 mii de cetăţeni ai Republicii Moldova. Datele se conţin într-un studiu realizat de Compania „NEXUS Moldova”, specializată în oferirea serviciilor pentru migranţi şi familiile lor, informează Radio Moldova Actualităţi.
Potrivit Companiei „NEXUS Moldova”, această cifră reprezintă 56 la sută din numărul total al migranților moldoveni. Radio Moldova Actualități informează că studiul dă peste cap cifrele vehiculate privind numărul moldovenilor plecați la muncă în Rusia.

„Autoritățile ruse au amenințat că vor deporta 700 de mii de moldoveni. Eu le urez succes. Cifrele au fost umflate. Ar fi bine măcar o dată la trei ani să se facă astfel de cercetări pentru a bloca orice fel de manipulare”, a comentat Nicolaas de Zwager, coordonatorul proiectului „NEXUS Moldova”.

Potrivit aceluiași studiu, 81 mii de cetățeni ai Republicii Moldova se află în Italia, iar circa zece mii de persoane muncesc în Franța, Turcia și Portugalia.
Mai multe detalii aflați din buletinele informative de la Radio Moldova.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam