Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
31 Iulie 2014 | 13:31
SUA a suspendat eliberarea vizelor pentru toate ţările lumii
Ambasada Statelor Unite în Republica Moldova anunţă că Statele Unite au suspendat procedura de eliberare a vizelor în toată lumea şi nu este specific pentru o anumită ţară sau categorie de viză. Vizele nu mai sunt eliberate din cauza unor defecţiuni tehnice.
Potrivit misiunii diplomatice americane de la Chişinău, perioada când va fi reluată eliberare a vizelor nu este stabilită. Persoanele care au depus cererea de obţinere a vizei pentru SUA sau care au trecut deja interviul până la data de 21 iulie curent şi care doresc să-şi restituie paşapoartele fără viză, sunt îndemnate să scrie pe adresa chisinau-ca@state.gov  unde să indice numele şi numărul paşaportului, informează IPN.

Totodată, solicitanţii care au nevoie urgent de a călători în Statele Unite pot, de asemenea, să scrie la adresa misiunii chisinau-ca@state.gov  în care să indice numele, numărul paşaportului şi urgenţa pentru care necesită o deplasare în SUA. În comunicatul de presă se precizează că vor fi luate în calcul doar situaţiile de urgenţă cu caracter umanitar extraordinar.
Postat de: Departamentul Multimedia
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam