Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
25 Aprilie 2014 | 16:50
Subiectul migraţiei discutat la Congresul Internaţionalei Liberale de la Rotterdam
Subiectul migraţiei, dar şi rolul organizaţiilor politice în relaţia cetăţenilor din diasporă cu statul din care vin a fost abordat de Dorin Duşciac, preşedinte al Asociaţiei Doctorilor şi Doctoranzilor Basarabeni din Franţa la Congresul Internaţionalei Liberale de la Rotterdam.
Ţara noastră este reprezentată la cel de-al 59-lea Congres al Internaționalei Liberale care se desfășoară la Rotterdam, Olanda, în perioada 24-27 aprilie de Partidul Liberal Reformator.

PLR este reprezentat la eveniment de către deputatul Valeriu Saharneanu, viceministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Tudor Ulianovschi, și vicepreședintele Partidului Liberal Reformator, Dorin Duşciac. În cadrul lucrărilor Congresului, PLR a susținut aplicația oficială pentru a deveni membru a Internaționalei Liberale, organizație din care fac parte peste 100 de partide politice.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam