Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
07 Februarie 2014 | 14:10
Substanţă psihotropă depistată pe aeroportul din capitală
O moldoveancă ce intenţiona să ajungă în Italia a încercat să treacă punctul de trecere Chişinău – Aeroport cu 85 de fiole de Diazepam în bagajul de călătorie.
Femeia în vârstă de 60 de ani urma să ajungă la Bologna, însă în urma verificărilor de rigoare efectuate de poliţiştii de frontieră și colaboratorii vamali, au fost depistate 85 de fiole de preparat farmaceutic tranchilizant, Diazepam.

Moldoveanca a declarat că medicamentele îi aparțin și acestea au fost procurate în una din farmaciile din capitală, fiind eliberate în baza certificatului medical. Lucru însă neștiut de persoana reținută este că, deținerea acestei cantități mari de substanțe psihotrope depășește cantitatea admisibilă de transportare peste frontiera de stat.

Cazul va fi transmis spre cercetare ofițerilor de urmărire penală ai Sectorului Poliției de Frontieră Aeroportul Internațional Chișinău.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam