Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
20 Aprilie 2016 | 15:18
„Suflet pentru o păpuşă" - spectacol pentru românii din sudul Basarabiei
Trupa Teatrului „Bogdan Petriceicu-Haşdeu” din Cahul susţine şase reprezentaţii cu spectacolul „Suflet pentru o păpuşă" pentru românii din regiunea Odesa, Ucraina. Acţiunea are loc în cadrul Caravanei teatrului şi folclorului românesc la românii din Sudul Basarabiei.
Cea de-a cincea ediție a Caravanei teatrului şi folclorului românesc la românii din Sudul Basarabiei  ce se desfășoară în perioada 16-22 aprilie este un proiect derulat de Institutul Cultural Român, prin Direcţia Români din Afara Granițelor, în parteneriat cu Asociaţia Naţional-Culturală a Românilor din regiunea Odesa „Basarabia".

Potrivit Institutului Cultural Român, conform tradiției, caravana din acest an va cuprinde și spectacole de muzică şi dans popular românesc susținute de Ansamblul „Dor Basarabean" din Erdek-Burnu Utkonosovka, raionul Ismail.

Primele trei ediții ale acestui proiect, desfășurate între 2010 și 2015, au avut loc în cea mai mare parte a localităților din Regiunea Odesa unde locuiesc români. Peste 6000 de spectatori, copii, tineri și adulți, au avut ocazia să urmărească spectacole de marionete și concerte de muzică și dansuri populare românești.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam