Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
09 Iulie 2014 | 16:14
Sute de moldoveni au participat la un concert de zile mari la Torino
Peste 450 de moldoveni din Italia au participat la concertul organizat de Guvernul de la Chişinău la Torino în cadrul campaniei „EU aduc Europa acasă!”. Evenimentul a avut duminică, 6 iulie, cu ocazia semnării Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană.
Pe scena de la Torino a evoluat în calitate de invitată specială Anișoara Puică alături de artiști stabiliţi în peninsulă: grupul „AMURG”, grupul de dans popular „De la bătrâni cetire”, Natalia Petică, Anișoara Petică, Gicu Pitiruț, Gabriela Avram, Dana Gavriliu-Parfene, Mihaela Laza.

Larisa Olărescu, președinta Asociației „Basarabia” a declarat că schimbările se simt în Republica Moldova. „Chiar dacă mai avem o cale foarte lungă de democratizare și de combatere a corupției. Cu toate acestea, noi ne simțim mult mai aproape, mai participanți la schimbările de acolo” a menţionat moldoveanca.Esența campaniei de promovare a integrării europene a Republicii Moldova ”EU aduc Europa acasă!” este de a mobiliza membrii diasporei în procesul de promovare a integrării europene a Republicii Moldova, atât în interiorul țării, cât și în ţările în care se află ei în prezent.

Amintim că pe site-ul www.europa-acasa.md, principalul instrument de comunicare al campaniei, cetățenii moldoveni din diasporă au posibilitatea de a scrie scrisori în Moldova, în baza propriei experiențe, despre Europa, celor care deocamdată sunt sceptici în privința beneficiilor aderării la EU.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam