Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
10 Iulie 2014 | 12:11
Tăbăra pentru elevi „Românii de pretutindeni” s-a desfăşurat la Străşeni
Asociaţia Studenţilor şi Elevilor Basarabeni în parteneriat cu Federaţia Asociaţiilor de Basarabeni din România a organizat tabăra pentru elevi „Românii de pretutindeni!”. Proiectul a avut loc în perioada 2-7 iulie, la Străşeni.
Solicitaţi de trm.md, organizatorii ne-au comunicat că astfel se creează o oportunitate pentru tinerii români de pretutindeni să cunoască drepturile sale europene, chiar dacă unii din ei nu sunt cetățeni ai Uniunii Europene.

Potrivit organizatorilor, programul taberei a inclus ore de istoria românilor, educaţie civică şi informaţii privind drepturile omului.

Proiectul s-a desfăşurat cu sprijinul Departamentului Politici pentru Relația cu Românii de Pretutindeni din cadrul Ministerului Afacerilor Externe al României.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam