Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
05 Februarie 2014 | 16:50
Tallinn: Realitatea din Transnistria, prezentată în cadrul Festivalului de film documentar
Sala cinematografului „Soprus” din Capitala Estoniei, a fost gazda prezentării unui film documentar despre realităţile din regiunea transnistreană a Republicii Moldova, informează Ambasada Republicii Moldova în Republica Estonia.
Producţia cinematografică ce scoate în vizor realitatea din regiunea transnistreană a fost realizată de către regizori estonieni şi a fost prezentată în cadrul Festivalului de film documentar „Docpoint Tallinn 2014”.

După proiectarea peliculei, ambasadorul Republicii Moldova la Tallinn, Victor Guzun, a discutat cu spectatorii despre subiectului documentarului.

Festivalul filmului documentar „Docpoint Tallinn 2014” s-a desfăşurat în Estonia în perioada 30 ianuarie - 2 februarie 2014.
 
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam