Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
11 Aprilie 2016 | 16:45
Taraful „Basarabia” va evolua în cadrul unui festival din Belgia
Muzică şi dansuri tradiţionale din România şi din Republica Moldova se regăsesc pentru al zecelea an consecutiv pe afişul festivalului „Balkan Trafik”. Evenimentul va avea loc în perioada 14-17 aprilie, la Palais des Beaux-Arts de la Bruxelles.
Alături de taraful „Basarabia” din Republica Moldova, în programul festivalului va fi prezentat grupul „Balako” (Balkan Latin Kollective), cunoscut inițial sub numele de „Mandinga”, dar și muzicieni, cântăreți și dansatori, membri ai diasporei românești din Belgia, constituiți în ansamblul folcloric „Floare de Colț”, condus de Elena Holban.

Prezenţele artiştilor din România și din Republica Moldova, invitați de organizatorii festivalului „Balkan Trafik”, sunt promovate de Institutul Cultural Român Bruxelles, partener al festivalul încă de la prima ediţie.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam