Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
26 Februarie 2014 | 09:50
Târg de Mărţişoare la Paris
Sărbătoarea Mărţişorului va fi celebrată mâine, 27 februarie, la Paris. Evenimentul va fi marcat prin organizarea unui târg de mărţişoare, care se desfăşoară deja a doua oară în capitala Franţei. Organizatorii aşteaptă peste 300 de persoane, atât publicul francez dornic să descopere tradiţiile româneşti precum şi comunitatea românească din Franţa.
”În prezent, mărțișorul rămâne o tradiție moștenită de la strămoșii noștii români pe care o împărtășim cu multă dragoste și publicului francez. Tradiția spune că mărțișorul este simbolul soarelui și este considerat aducător de frumusețe și de iubire”,  a menționat Liliana Roșca, președinta asociației ”Union interculturelle constellation culture” pentru trm.md.

Evenimentul face parte dintr-o suită de manifestări consacrate culturii și tradițiilor românești. Organizatorii evenimentului sunt Institutul Cultural Român din Paris și asociația ”Union Interculturelle Constellation Culture”.
Cuvinte cheie:
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam