Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
02 Mai 2018 | 10:06
Târg de produse tradiţionale moldoveneşti în Piaţa Sfatului din Braşov
Primăria Braşov a semnat un acord de parteneriat pentru organizarea unei expoziţii de prezentare a producătorilor din Republica Moldova, care va avea loc în perioada 15-17 iunie 2018. Evenimentul va cuprinde un târg de produse în „Piaţa Sfatului”, un forum bilateral destinat oamenilor de afaceri şi o serie de concerte şi evenimente publice. Relatează Radio Moldova Actualităţi cu referire la adevarul.ro.
La târg vor participa aproximativ 100 de producători din industria alimentară şi agricultură, producţia de vinuri, băuturi spirtoase şi sucuri din fructe, industrie, echipamente electronice, servicii, confecţii, încălţăminte, bijuterii şi accesorii. Vor lipsi doar produsele din carne şi cele de lactate, care au reglementări speciale în Comunitatea Europeană. 

Printre invitaţii la concerte se vor afla Ansamblul Fluieraş, din Chişinău, şi cunoscutul interpret moldovean Valentin Boghean.
Potrivit viceprimarului de Brașov Costel Mihai, citat de presa locală, este important ca dincolo de declaraţiile cu privire la Anul Centenarului şi referirile la bunele relaţii cu Republica Moldova, să fie derulate activităţi concrete, atât în domeniul cultural cât şi în domeniul economic.
Postat de: Mihaela Bucătari
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam