Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
27 Noiembrie 2015 | 09:05
Târgul #dinBasarabia, lansat la Bucureşti
Astăzi începe prima ediţie a ediţie a Târgului #dinBasarabia organizat la Bucureşti. În cadrul evenimentului lansat cu prilejul Zilei Naţionale a României vor fi prezentate produse fabricate în Republica Moldova, precum şi obiecte de artizanat de pe ambele maluri ale Prutului.
Potrivit dinbasarabia.ro,  în cadrul târgului #dinBasarabia vor fi expuse şi puse în vânzare bucate şi băuturi tradiţionale, produse lucrate manual, jucării pentru cei mici, mobilier şi decor rustic, vinuri selecte și dulciuri.

Potrivit Agerpres, la târg vor fi prezenți meșteri și producători de icoane pe lemn și pe sticlă, podoabe, hăinuțe și căciuli croșetate, obiecte din lemn și ceramică, obiecte de colecție, decorațiuni, cosmetice naturale.

Evenimentul este un prilej în plus pentru promovarea valorilor culturale comune ale românilor de pe ambele maluri ale Prutului, precum și o oportunitate de a iniția noi legături economice între producătorii din cele două state.

Târgul #dinBasarabia este un proiect al Centrului pentru Integrare şi Dezvoltare PRUT şi este organizat în parteneriat cu Ambasada Republicii Moldova în România şi Organizaţia Studenţilor Basarabeni din Bucureşti, cu sprijinul Departamentului Politici pentru Relația cu Românii de Pretutindeni, Guvernul României.

Târgul va putea fi vizitat până la 1 decembrie, la Muzeul Ţăranului Român, intrarea este liberă.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam