Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
16 Iunie 2014 | 16:44
Târgul „Fabricat în Basarabia” organizat la Palatul Parlamentului din Bucureşti
Centrul Cultural „Vatra” organizează în premieră târgul „Fabricat în Basarabia”, unde companiile din Republica Moldova vor avea ocazia să-şi expună cele mai calitative produse: vinuri, dulciuri, produse de panificaţie. Evenimentul va avea loc pe 17 iunie, la Palatul Parlamentului din Bucureşti.
Astfel, în perioada 17-21 iunie, 30 de companii de top din Republica Moldova vor avea posibilitatea să-și expună, dar și să comercializeze produsele în cea mai impunătoare și prestigioasă locație din București - Palatul Parlamentului. În cadrul târgului, vor fi prezenți demnitari de stat, politicieni, reprezentanţi ai mediului de afaceri, corpul diplomatic acreditat la București, instituții mass-media, dar și publicul larg.

Acțiunea tinde să susțină eforturile mediului privat de afaceri din Republica Moldova, oferindu-i oportunitatea de a se dezvolta şi de a se lansa pe piața Uniunii Europene.

Integrarea Republicii Moldova în spaţiul valoric european şi gestul de încurajare pro-european prin parafarea în 2013 a Acordului de Asociere constituie un important eveniment pentru economia Republicii Moldova. În această perioadă companiile din Republica Moldova au nevoie de experienţa și sprijinul României la capitolul integrării în spațiu economic european și promovarea produselor autohtone pe piața românească și europeană.

„Fabricat în Basarabia” are loc cu sprijinul Ambasadei Republicii Moldova la București, Uniunea Culturală a Românilor Basarabeni și Organizația Studenților Basarabeni din București.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam