Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
04 Octombrie 2017 | 15:42
Teatrul „Licurici” va prezenta spectacole pentru copiii moldovenilor din diasporă
Actorii Teatrul Republican de Păpuşi „Licurici” din Chişinău vor merge într-un turneu în Europa, în perioada 19-29 octombrie, pentru a prezenta copiilor din diasporă spectacolul „Capra cu trei iezi”, în regia lui Vitalie Jacotă.
Potrivit unui comunicat al Biroul relații cu diaspora (BRD), turneu se desfășoară în scopul promovării poveștilor lui Ion Creangă în rândurile copiilor din diasporă, consolidării relaţiilor acestora cu părinţii și stabilirii legăturilor emoționale cu țara natală.

BRD mai menționează, în comunicat, că actorii vor merge în turneu la solicitarea profesorilor care activează în cadrul centrelor educaționale, deschise în diasporă.

Turneul Teatrului Republican de Păpuși „Licurici” este organizat de către Ministerul Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova în parteneriat cu BRD din cadrul Cancelariei de Stat a Guvernului, cu susținerea financiară a Agenţiei Elveţiene pentru Dezvoltare şi Cooperare și cu suportul și implicarea asociațiilor din diasporă.
Postat de: Iulia Dubceac
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam