Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
30 Noiembrie 2015 | 13:47
Teatrul Naţional „Mihai Eminescu” a participat la Forumul Internaţional al Tinerilor Creatori de Teatru
Actori ai Teatrului Naţional „Mihai Eminescu” au prezentat spectacolul „Copiii foametei. Mărturii” în cadrul Forumului Internaţional al Tinerilor Creatori de Teatru, eveniment ce a avut loc în perioada 19-26 noiembrie la Minsk, Republica Belarus.
Spectacolul „Copiii foametei. Mărturii”, de Alexei Vakulovski, regia Luminița Țîcu, a fost prezentat pe scena Teatrului Republican de Dramă din Belarus. La acest eveniment a participat întregul colectiv al Ambasadei Republicii Moldova la Minsk, membrii diasporei, precum și amatorii de teatru.

Potrivit Ambasadei Moldovei la Minsk, la cea de-a doua ediție Forumului au participat tinere talente, regizori, scenografi, dramaturgi și critici de teatru din 13 ţări: Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Kazahstan, Letonia, Lituania, Republica Moldova, Rusia, Tadjikistan, Ucraina, Uzbekistan și Estonia.

Scopul evenimentului este de a descoperi lucrări de valoare ale tinerilor creatori de teatru din ţările CSI, statele Baltice şi Georgia. Fiecare țară a prezentat spectacolul în limba sa națională.

Prima ediție a Forumului Internaţional al Tinerilor Creatori de Teatru a avut loc în Republica Moldova, în perioada 6-13 iunie 2012.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam