Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
30 Iulie 2014 | 10:06
Teatrul Naţional „Mihai Eminescu” de la Chişinău va prezenta spectacole la Bucureşti
În luna septembrie, la Bucureşti şi Chişinău, va avea loc un turneu de limbă română între două Teatre Naţionale. Astfel, în perioada 11-28 septembrie 2014 va avea loc cel mai amplu schimb cultural între Teatrul Naţional din Bucureşti şi cel din Chişinău. Cu această ocazie se vor juca şapte spectacole reprezentative din repertoriul celor două teatre.
Programul turneului se  va deschide la 11 septembrie cu vizita Teatrului Naţional „Mihai Eminescu" din Chişinău, care va prezenta publicului bucureştean, timp de patru zile, cu o unică reprezentaţie, spectacole de mare succes din repertoriul curent: „Amorul dănţuie şi feste joacă” după William Shakespeare, regia Alexandru Vasilache, „12 Scaune” după IIf şi Petrov şi „Hronicul găinarilor” după Aureliu Busuioc, ambele în regia lui Petru Hadârcă, precum şi „Copiii foametei. Mărturii” de Alexei Vakulovski, regia Luminiţa Ţâcu, informează Radio România Cultural.

Începând din 23 septembrie, scena Teatrului Naţional „Mihai Eminescu"  va fi gazdă pentru spectacolele Teatrului Naţional „I.L.Caragiale” din Bucureşti, „Dineu cu proşti”, „Micul infern” şi „Sinucigaşul”, fiecare cu câte două reprezentaţii la Chişinău.

Începând cu data de 20 august, Agenţia de bilete a Teatrului Naţional din Bucureşti vă aşteaptă să rezervaţi un loc pentru aceste spectacole de turneu, pe care cu greu le veţi putea uita. Comedie şi dramă, subiecte de istorie recentă tratate în cheie actuală, mărturii cutremurătoare şi întâmplări hazlii de o profundă umanitate, aduse în scenă de o trupă remarcabilă, într-o amplă desfăşurare de forţe artistice, iată numai câteva motive pentru a nu zăbovi în alegerea titlurilor propuse de Teatrul Naţional „Mihai Eminescu” din Chişinău.
Postat de: Departamentul Multimedia
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam