Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
17 Iunie 2015 | 15:29
Tematici legate de Republica Moldova abordate la Conferinţa de Studii Româneşti
Peste 300 de reprezentanţi participă, în aceste zile, la cea de-a VII-a ediţie a Conferinţei de Studii Româneşti la Bucureşti, România. Având tema „Linking Past, Present and Future”, (Corelarea dintre Trecut, Prezent şi Viitor) acţiunea reuneşte participanţi din 20 de ţări.
Printre subiectele panelurilor, meselor rotunde şi lansărilor de carte se numără istoria recentă a României şi Moldovei, modernizarea statului român, mişcări politice, comportamente electorale, politici ale memoriei, construcţia statală, justiţia în perioade de tranziţie, artă, film şi literatură de la anvangardă la post-comunism, minoritati etnice, migraţie, reprezentări politice şi populism, feminism şi democraţie, capital social şi educaţie, Republica Moldova între est şi vest, sunt câteva dintre subiectele abordate.

Conferinţa marchează împlinirea a 25 de ani de la schimbările de regim petrecute în România şi Republica Moldova și este găzduită de Facultatea de Ştiinţe Politice din cadrul Universității Bucureşti.

Evenimentul este organizat de Societatea de Studii Românești și Facultatea de Ştiinţe Politice din cadrul Universității Bucureşti, în parteneriat cu Institutul Cultural Român și Școala Naţională de Studii Politice și Administrative.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam