Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
17 Aprilie 2015 | 12:54
Tematicile legate de diasporă şi remitenţe, discutate la New York
La New York, în marja celui de-al 48-lea summit al Comisiei ONU pentru Populaţie şi Dezvoltare, a avut loc evenimentul tematic „Beneficiind de migraţie, diaspora şi remitenţele pentru finanţarea dezvoltării durabile” (Leveraging migration, remittances and diaspora for financing sustainable development), anunţă Biroul pentru Relaţii cu Diaspora (BRD).
Din partea Republicii Moldova, la eveniment a participat reprezentantul BRD, Dorin Toma, care a vorbit despre oportunitățile de dezvoltare generate de transferurile financiare și know-how.

Evenimentul a fost organizat de către Reprezentanțele Permanente la ONU ale Elveției, Suediei, Bangladesh, Nigeriei și Republicii Moldova, precum și Banca Mondială.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam