Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
21 Ianuarie 2016 | 11:35
Tenorul Mihai Munteanu, decorat de preşedintele României
Preşedintele României, Klaus Iohannis, a semnat decretul de decorare a tenorului Mihai Munteanu, artist al Teatrului Naţional de Operă şi Balet „Maria Bieşu” din Chişinău, relatează Radio Moldova Actualităţi.
Potrivit unui comunicat al Administrației prezidențiale de la București, în semn de înaltă recunoaștere și apreciere pentru prestigioasa carieră închinată artei lirice, pentru talentul și dăruirea deosebite prin care a dat viață numeroaselor personaje pe cele mai mari scene ale lumii, șeful statului român a conferit Ordinul „Meritul Cultural” în grad de Cavaler, categoria D „Arta Spectacolului”, tenorului Mihai Munteanu din Republica Moldova.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam