Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
27 August 2015 | 12:01
Teodor Buzu: Atelierul unui artist bun este acolo unde e şevaletul, masa de lucru, acolo fiind centrul lumii
Fiecare artist are un drum al său, o copilărie, o şcoală, o pregătire, o mentalitate şi o filozofie. După o participare la o tabără de creaţie vii mai bogat sufleteşte şi chiar şi mai deştept. De această părere este artistul moldovean Teodor Buzu, stabilit în Praga.
Pictorul moldovean, care a participat la tabere de creație în Dubai, Austria, Germania, Franța și România spune că se bucură atunci când revine în locuri cunoscute deja și observă schimbările pozitive. El subliniază că asemenea evenimente constituie un bun prilej de a se întâlni cu colegii de breaslă.

„Am cutreierat Europa și alte continente cu participări la tabere de creație și expoziții. Îmi place să mai ies din atelierul meu și să mă întâlnesc cu artiști stabiliți în mai multe colțuri ale lumii. E bine să ne întâlnim, să ne confruntăm. Or, o tabără de creație, un simpozion, înseamnă să te deschizi și tu, să arăți din secretele tale, din bucătăria ta artistică și să „furi” ceva din creația celorlalți”, declară artistul plastic.

„Un artist trebuie să fie mai lovit de viață, mai sărac și mai istovit de toate problemele sociale. Cunosc mulți artiști care au ateliere, vile, condiții, pe când sunt și dintre cei care pictează oriunde ar fi. Atelierul unui artist bun este acolo unde e șevaletul, masa de lucru, acolo fiind centrul lumii”, a remarcat Teodor Buzu.

Mai multe detalii aflați din interviul realizat de Radio Moldova Actualități cu ocazia marcării a 24 de ani de la proclamarea independenţei Republicii Moldova. 
 
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam