Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
17 Septembrie 2014 | 11:39
Textile din Moldova, expuse la Paris
Agenţi economici din Republica Moldova, inclusiv din regiunea stângă a Nistrului, îşi prezintă mărfurile la Expoziţia internaţională specializată în domeniul industriei uşoare „ZoomByFatex”, care se desfăşoară în perioada 16-18 septembrie 2014, în oraşul Paris, Franţa.
La standul Republicii Moldova sunt expuse articole de îmbrăcăminte pentru dame, bărbaţi şi copii, fabricate de companii autohtone. Reprezentanții acestor întreprinderi vor lua parte şi la programul de afaceri al expoziţiei „ZoomByFatex”, unde se vor familiariza cu tehnologiile, inovaţiile şi tendinţele din industria textilă şi cea a modei. De asemenea, întreprinzătorii vor avea întrevederi şi negocieri bilaterale de afaceri, conform domeniului de interes solicitat, cu scopul de a stabili contacte directe şi a examina posibilitățile de cooperare.

Participarea cu stand colectiv la eveniment este organizată de Camera de Comerț și Industrie, cu asistența financiară a Uniunii Europene şi PNUD, în cadrul Programului „Susţinerea măsurilor de promovare a încrederii”.Potrivit datelor Biroului Național de Statistică, volumul comerţului exterior  al Republicii Moldova cu Franţa, pentru 7 luni ale anului 2014, a înregistrat suma de 78 mil. USD, micșorându-se cu 1.01% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului precedent.

Reamintim că, în cadrul aceluiași proiect al Programului UE-PNUD, de la începutul anului curent alți 30 de agenţi economici de pe ambele maluri ale Nistrului au participat cu standuri comune la expoziţii specializate din Germania, Cehia și Polonia, iar până la sfârşitul acestui an, încă 20 de întreprinzători de pe ambele maluri vor lua parte împreună la expoziţii în România şi Bulgaria.
Cuvinte cheie:
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam