Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
19 Aprilie 2016 | 15:05
Tinere din Moldova participă la Forumul studenţilor europeni în domeniul jurnalismului
Două tinere din Republica Moldova participă la cea de-a 31-a ediţie a Forumului studenţilor europeni în domeniul jurnalismului. Evenimentul se desfăşoară în perioada 14-19 aprilie la Torino, Italia.
La ediția din acest an a Forumului participă 85 de tineri din 20 de țări, printre ei sunt și două participante originare din Republica Moldova: corespondentul netitular al Radio Moldova în Germania, Luminița Alexăndreanu și studenta Vlada Toma.

Potrivit organizatorilor, proiectul își propune un schimb de experiență și de informații între studenții europeni, tinerii profesioniști, precum și alte persoane interesate de jurnalism.

Tematica Forumului din acest an face referire la jurnalismul inovator și își propune să descopere modul în care jurnaliștii se confruntă cu schimbările impuse de era digitală și care sunt noile instrumente și metode utilizate pentru a realizat materiale de o calitate mai înaltă.

Seminarele și prelegerile sunt ținute de către profesioniști în domeniul academic, mass-media și inovare.

Forumului studenților europeni în domeniul jurnalismului ce va avea loc în primăvara anului viitor se va desfășura  la Amsterdam, Olanda.

Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam