Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
29 Ianuarie 2014 | 10:47
Tineretul Social Democrat din România a lansat filiala „Republica Moldova”
Tineretul Social Democrat din România a lansat, pe 24 ianuarie, Organizaţia Tineretului Social Democrat Republica Moldova (TSD Republica Moldova).
TSD Republica Moldova este o organizaţie politică de tineret care își are drept scop dezvoltarea spiritului civic prin implicarea tinerilor de pe ambele maluri ale Prutului, atât în viaţa politică şi socială, cât şi în domeniul cetăţeniei active.

„În fiecare an, pe 24 ianuarie, ne amintim cu emoție și mândrie de mărețul act din istoria românilor, prin care s-au pus temeliile statului român modern. Astfel, TSD România, în această zi istorică, a lansat TSD Republica Moldova”, a menţionat pentru trm.md, Veaceslav Şaramet, reprezentantul reprezentantul studenţilor basarabeni din România.

În cadrul evenimentului, s-a discutat despre rolul organizației în promovarea și încurajarea cetățeniei active, precum și rolul de mediator în stabilirea unor parteneriate strategice în ceea ce privește parcursul european al Republicii Moldova. S-a trasat, de asemenea, strategia care stă la baza activității TSD Republica Moldova şi anume - valorificarea energiei tinerilor prin  implementarea politicilor europene pentru tineret.

Coordonatorul TSD Republica Moldova, Veaceslav Şaramet, a menţionat că au fost trasate mai multe obiective pentru acest an, printre care desfășurarea, în primăvară, a unei campanii de sensibilizare și educare a tinerilor români din Republica Moldova despre rolul lor în viitorul Uniunii Europene. În cadrul întrunirii, a fost propusă organizarea unei serii de conferințe și dezbateri despre importanța implementării unor politici de tineret europene în Republica Moldova și păstrarea vectorului democratic și pro-european al ţării noastre.

TSD Republica Moldova a fost înfiinţată așa cum prevede Rezoluţia adoptată de tinerii social-democraţi, în cadrul Congresului TSD de la Braşov, desfășurat pe data de 19 octombrie 2013.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam