Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
07 Aprilie 2016 | 13:08
Tineri din Dubăsari învaţă în Polonia metode de educaţie non-formală
Tineri din raionul Dubăsari participă la programul de formare susţinut de 15 lideri care vor explora noi metode de educaţie non-formală. Acţiunea se desfăşoară în perioada 3-9 aprilie, la Cracovia, Polonia, şi are loc în marja Proiectului „Est-Vest. Acţiunea tineretului”.
Potrivit Ambasadei Republicii Moldova la Varșovia, tinerii moldoveni participă la diverse ateliere de lucru privind tehnicile de autoprezentare, ateliere de scenaristică și cunoașterea metodelor de acțiune a tinerilor.

Acțiunea este organizată de Institutul Inițiativelor Estice (Polonia), în parteneriat cu Centrul de Susținere a Inițiativelor de Dezvoltare din Coșnița (Moldova).
Proiectul este co-finanțat de Fundația polono-americană „Freedom” în cadrul programului RITA – de transformare regională, implementat de Fundația Educație pentru Democrație.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam