Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
30 Iulie 2015 | 14:33
Tineri din Moldova au fost instruiţi în cadrul Şcolii Vişegrad din Polonia
30 de tineri lideri care activează în domeniul politic, social sau guvernamental din mai multe ţări, dintre care şi Republica Moldova, au participat la programul „V4 pentru PaE” din cadrul Şcolii Vişegrad din Polonia.
Potrivit Ambasadei Republicii Moldova la Varșovia, tinerii bursieri originari din Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Republica Cehă, Georgia, Ungaria, Republica Moldova, Polonia, Slovacia și Ucraina au abordat cele mai actuale probleme ale integrării în UE, transparență și lupta anti-corupție, subiecte sociale, eficiența campaniilor politice și a lobby-ului.

Programul de burse este o inițiativă susținută de Departamentul Diplomație Publică și Culturală din cadrul Ministerului Afacerilor Externe din Polonia și Fondul Internațional Visegrad.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam