Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
16 Aprilie 2015 | 12:48
Tineri din Moldova vor participa în premieră la Festivalul – concurs „Mamaia Copiilor 2015”
La Festivalul - concurs „Mamaia Copiilor 2015” ce va avea loc în luna iulie, la Constanţa (România), vor participa, în premieră, şi tineri din Republica Moldova, relatează Radio Moldova Actualităţi.
Coordonatorul proiectului pentru Republica Moldova, preşedintele Asociaţiei „Moldova şi minorităţile sale Club Unesco”, Eugenia Ursu, a declarat pentru Radio Moldova Actualități că a avut loc preselecţia tinerilor ce vor reprezenta Republica Moldova la prestigiosul Festival.

„Cultura îți face viața mai frumoasă, îți creează o dispoziție și întotdeauna când asculți o muzică frumoasă parcă ai uita de necazuri, de griji și nevoi, pentru că muzică îți ridică dispoziția, îți creează o armonie sufletească”, menționează Eugenia Ursu.

Şi compozitorul  Marian Stârcea a apreciat pregătirile tinerilor din Republica Moldova pentru Festivalul - concurs „Mamaia Copiilor 2015” de  la Constanţa.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam