Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
11 Iulie 2014 | 12:15
Tineri din Ungheni şi Dubăsari s-au lansat în discuţii cu autorităţile publice locale
15 tineri din oraşul Ungheni şi 20 din satele Cocieri, Coşniţa şi Doroţcaia, raionul Dubăsari, au avut ocazia să îşi împărtăşească experienţele de cooperare cu autorităţile publice locale, în vederea încurajării iniţiativelor civice.
În cadrul întrunirii, reprezentanții raionului Dubăsari au vorbit despre inițiativele Consiliilor locale ale tinerilor și despre activitatea cluburilor de tineret. La rândul lor, tinerii din Ungheni au relatat despre teatrul educațional „ACŢionează împotriva corupției”, precum și despre activitățile realizate de echipa mobilă în cadrul proiectului „Munca Decentă pentru tineri” ce are scopul de a informa generaţia în creştere cu privire la drepturilor sociale și economice ale tinerilor.

Potrivit organizatorilor, această rețea va facilita schimbul de informații și cunoștințe despre bunele practici învățate de tinerii de pe ambele maluri ale Nistrului. Pentru a se cunoaște mai bine și a comunica mai eficient, tinerii au propus crearea unui grup pe rețelele de socializare și organizarea unei școli de vară ce se va desfăşura la Căușeni.

Activitatea a fost realizată în cadrul proiectului „Muncă Decentă pentru tineri - îmbunătăţirea situaţiei socio-economice a tinerilor din Moldova prin abilitarea acestora şi a societăţii civile”,  implementat de către Fundaţia CNV International, Asociaţia Obştească pentru Copii şi Tineret „Făclia” şi Confederaţia Naţională a Sindicatelor din Moldova.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam