Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
17 Octombrie 2014 | 10:23
Tineri diplomaţi din mai multe ţări şi-au dat întâlnire la Ambasada Moldovei în Estonia
Ambasada Republicii Moldova la Tallinn a găzduit întrunirea unui grup de tineri diplomaţi şi funcţionari publici din Afganistan, Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Kazahstan, Kîrgîzstan, Moldova, Ucraina şi Estonia, participanţi la programul de instruire „Relaţii internaţionale şi integrare europeană” al Şcolii Diplomatice din Estonia, în anul academic 2014-2015.
În cadrul vizitei de studiu, membrii grupului au făcut cunoştinţă cu echipa Ambasadei, cu organizarea activităţii în cadrul misiunii şi au fost informaţi despre principalele aspecte şi realizări ale relaţiilor de cooperare dintre Republica Moldova şi Estonia, informează Ambasada Moldovei la Tallinn.

Ambasadorul Republicii Moldova în Estonia, Victor Guzun, absolvent al Şcolii Diplomatice din Estonia promoţia 2006-2007, a salutat această vizită de familiarizare a tinerilor specialişti cu activitatea Ambasadei.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam